Voor Kinderen


WAARDE(N)VOL BUDO Gids voor budo-kids

Dit boekje is een aanvulling op je budo-training in de dojo (budo-zaal) en daarbuiten. In dit budo-boekje vind je geen plaatjes van flitsende technieken en slimme trucjes. Ook niets over graduaties, examens en het winnen van prijzen.

In dit boekje vind je wél van alles over de gedachte achter budo-sporten, zoals judo, jiu jitsu, karate, aikido, taekwondo en aiki-budo.

Budo-waarden
Het behalen van bekers, medailles, banden en slippen maakt je nog geen goede budoka. Budo-gedrag is net zo belangrijk daarbij. Wat dat is, lees je in dit boekje. Daarvoor worden 8 budo-waarden gebruikt van de samurai (Japanse krijgers). Waar je die waarden in jouw budo-sport kan zien, hoe je die kan trainen en hoe je die kan toepassen. In de dojo, maar vooral ook daarbuiten.

Rijk geïllustreerd en in een opmerkelijk frisse en originele lay-out vormgegeven. Met talrijke spreuken, wijsheden en verwijzingen naar filmpjes op internet.

Formaat A6, 64 pagina’s
ISBN/EAN 978-90-90334523

Auteur: Yos Lotens
Illustraties & layout: Bert van der Meij

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via je eigen budo-leraar.

BUDO-POLSBANDJE

Met het dragen van dit paarse budo-polsbandje laat je zien dat jij achter de budo-waarden staat. En dat jij die traint en toepast, omdat jij budo-gedrag belangrijk vindt.
De goudgele Japanse tekens op dit bandje verwijzen naar de budo-waarden die in het boekje staan beschreven en naar deze website.
Vraag je budo-leraar maar hoe je aan dit budo-polsbandje kan komen en meet je pols om te kiezen welke maat voor jou geschikt is.

Te bestellen via je budo-leraar

Je kunt een budo-polsbandje gemakkelijk bestellen via je budo-leraar in de lengtematen 160mm, 180mm of 210mm (2mm dik, 12 mm breed).

Budo-polsbandjes zijn €1,25 per stuk.
Leuke combi-aanbieding: €2,50 voor een budo-polsbandje mét een budo-badge.

Train budo, lees budo, leef budo!

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via je eigen budo-leraar.

BUDO-BADGE ALS BUDO WAARDE(RING)

Om een budo-badge op je band te mogen dragen, moet je het budo-gedrag laten zien dat volgens je budo-leraar bij jouw band hoort.

Unieke beloning

De budo-badge is de unieke beloning die je op je band kunt verdienen. Bij elke budo-sport! Het is het symbool dat je budo-leraar heeft gezien dat jij de budo-waarden voldoende hebt toegepast. Een unieke waardering voor budo-gedrag dat hoort bij de budo-waarden die beschreven staan in het boekje ‘Waarde(n)vol budo – Gids voor budo-kids. Budo-gedrag dat past bij de band die je al draagt. Je leraar zal je vertellen wat van jou daarvan wordt verwacht en zal je helpen om dat te trainen en om succesvol te kunnen zijn.

Budo-badges in verschillende kleuren

De budo-waarden staan met Japanse tekens op de (paarse) budo-badges. De kleur van die tekens verschilt per badge en moet altijd hetzelfde zijn als de kleur van je band.
Een knappe prestatie als je zo’n budo-badge op je band mag dragen! In aanloop naar elke volgende band kan je één of twee keer een nieuwe budo-badge verdienen. Dat hangt van je budo-leraar af. Een budo-badge is paars, gemaakt van dunne stof, 16 cm lang en 4 cm breed en is gemakkelijk op een van de uiteinden van de band te naaien.

Budo-badge te bestellen via je budo-leraar

Je kunt een budo-badge gemakkelijk bestellen via je budo-leraar.
De Japanse karaktertekens zijn in de kleuren wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood verkrijgbaar.
Budo-badges zijn €1,50 per stuk. Leuke combi-aanbieding: €2,50 voor een budo-polsbandje mét een budo-badge.

Train budo, lees budo, leef budo!

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via je eigen budo-leraar.