Voor Volwassenen


WAARDE(N)VOL BUDO Gids voor budo-kids

Budo is veel meer dan slimme trucjes leren, prijzen en titels winnen en een steeds hogere band proberen te halen. In dit boekje lees je waarvoor budo-sporten (o.a. judo, jiu jitsu, karate, aikido, taido, taekwondo, aiki-budo etc.) eigenlijk werden ontwikkeld; om te komen tot een optimale persoonlijke ontwikkeling, gericht op budo-gedrag. Wat dat zoal inhoudt, wordt duidelijk gemaakt in dit boekje.

Hiervoor worden de meest belangrijke budo-waarden (bushido) van de samurai (Japanse krijgers) naar de voorgrond gehaald. Die zitten immers in elke budo-sport verweven.

Kompas voor budo-gedrag
Dit boekje wijst budo-waarden aan en beschrijft hoe en wanneer een budoka die waarden in en buiten de dojo (budo-oefenzaal) kan herkennen, trainen en toepassen. Als een kompas voor budo-gedrag. Zo hoeft de sociaal-maatschappelijke component in budo niet langer een bijrol te spelen, maar krijgt het de waarde(n)volle hoofdrol die het verdient.

Stimulans budo-gedrag
Ouders van budoka en andere opvoeders kunnen dit boekje goed gebruiken als stimulans om budo-gedrag en ander gewenst sociaal gedrag bij hun kind(eren) te ontwikkelen.

Met focus op de budo-waarden word je als budo-leraar niet minder opleider in technisch budo en naar gewenste graduaties. Je wordt ook niet minder begeleider naar competitie en beoogde wedstrijdprestaties. Je rol wordt dan juist belangrijker als opvoeder op de mat. Precies zoals budo-grondleggers met hun gedachtengoed ooit voor ogen hadden en dat zo gedreven over de wereld verspreidden. Dat maakt budo én dit boekje waarde(n)vol! Bovenal omdat elk verkocht boekje bijdraagt aan ‘Actie voor KIKA– Stichting Kinderen Kankervrij.

Rijk geïllustreerd en in een opmerkelijk frisse en originele lay-out vormgegeven.

Met talrijke spreuken, wijsheden en verwijzingen naar filmpjes op internet.

Formaat A6, 64 pagina’s , ISBN/EAN 978-90-90334523

Auteur: Yos Lotens
Illustraties & layout: Bert van der Meij

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via de budo-leraar.

BUDO-POLSBANDJE                                                                                  

Draag uit dat jij inzet op budo-gedrag. Dat jij dat belangrijk vindt, traint en toepast. Of dat je daarin lesgeeft. Het budo-polsbandje kan werken als reminder voor het geleerde tijdens de budo-training. Dit paarse siliconenbandje (2 mm dik, 12 mm breed) draagt stoere, goudgele Japanse karaktertekens van de budo-waarden in het boekje ‘Waarde(n)vol budo – Gids voor budo-kids en de naam van de website.

Exclusief te bestellen bij Nihon Sport     
Het budo-polsbandje is exclusief te bestellen bij Nihon Sport; in de lengtematen 160mm, 180mm of 210mm (2mm dik, 12 mm breed).
Budo-polsbandjes zijn €1,25 per stuk.
Leuke combi-aanbieding: €2,50 voor een budo-polsbandje mét een budo-badge.

Train budo, lees budo, leef budo!

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via de budo-leraar.

BUDO-BADGE: beloning voor budo-gedrag

ALS JE GEWENST GEDRAG WILT ZIEN, DAN MOET JE DAT OOK BELONEN!

Beloon budoka met een budo-badge, als zij het gewenste budo-gedrag laten zien dat volgens jou bij hun band hoort. Om een budo-badge op de band te mogen dragen, moet een budoka het budo-gedrag laten zien dat volgens de budo-leraar bij die desbetreffende band past.

Budo-badge
Budo-gedrag hoort bij de budo-waarden zoals beschreven in het boekje ‘Waarde(n)vol budo – Gids voor budo-kids. Deze waarden staan in Japanse karaktertekens op de budo-badge. De kleur van die tekens verschilt per badge en moet hetzelfde zijn als de kleur van de band waarop de badge wordt gedragen.

Een budo-badge is paars, gemaakt van dunne stof, 16 cm lang en 4 cm breed en is gemakkelijk op één van de uiteinden van de band te naaien.

Budo-badge exclusief te bestellen bij Nihon Sport

De budo-badge is exclusief te bestellen bij Nihon Sport. De Japanse karaktertekens zijn in de kleuren wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart en rood verkrijgbaar.
Budo-badges zijn €1,50 per stuk.
Leuke combi-aanbieding: €2,50 voor een budo-polsbandje mét een budo-badge.

Train budo, lees budo en leef budo!

Te bestellen via deze website, bij Nihon Sport of via de budo-leraar.